dimecres, 11 de gener del 2012

Estudi de la mida dels cristalls


Què hem de fer si volem un gelat ben fi? Doncs congelar-lo a menys temperatura. A temperatures molt baixes es formen uns cristalls molt més petits, de manera que la textura posterior és més suau. He estudiat aquest fenomen al laboratori, observant la mida dels cristalls al laboratori.

En el cas del gelat congelat amb gel sec i acetona, les imatges enregistrades indiquen que els cristalls tenen una mida de 0,0437 cm de mitjana. En canvi, utilitzant els glaçons amb sal la grandària dels cristalls augmenta a 0,0815 cm. Així doncs, podem observar que com més ràpid es congela un aliment, més petits són els cristalls formats

Congelació amb gel sec i acetona. Cristall de 0,407 mm de llargada.
Congelació amb gel sec i acetona. Cristalls de 0,443 mm i 0,461 mm de llargada.
Congelació amb glaçons i sal. Cristalls de 0,654 mm i 0,952 mm de llargada.
Congelació amb glaçons i sal. Cristalls de 0,831 mm i 0,822 mm de llargada.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada