dimecres, 4 de gener del 2012

Estudi del temps de congelació


Els convidats estan a punt d'arribar i encara no tenim el gelat congelat! Com ens ho fem? Es pot reduir el temps de congelació? Doncs sí. I és tan senzill com disminuir la temperatura a la qual congelem l'aliment. En aquest experiment he analitzat com varia el temps de congelació en funció de la temperatura. Per fer-ho, he utilitzat tres temperatures: gel sec (-78,5ºC), gel sec amb acetona (-85ºC), glaçons amb sal (-18,6ºC) i glaçons (0ºC). El gel sec (diòxid de carboni sòlid) es pot aconseguir al Parc Científic de Barcelona. Aleshores he congelat meló i gelat i he mesurat quan trigaven a congelar-se completament. Aquests són els resultats:
Variació del temps de congelació a diferents temperatures.
Com es pot observar en el gràfic, a mesura que col·loquem l’aliment en un entorn més fred, aquest es congela més ràpidament (el gelat no s’ha arribat a congelar amb els glaçons). Des d’un punt de vista organolèptic, els aliments congelats a menys temperatura tenien una textura més fina.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada